Gratis-Cursus

3.4 – Rijen Invoegen

Header-Excel

Excel 2010 – Werken met Excel

  ’10 minuten

Een nieuwe rij toevoegen in Excel 2010:

Excel_rij_invoegen

  • Selecteer de rij onder de plek waar je een nieuwe rij wilt laten verschijnen.

Cellen_invoegen

  • Klik op de opdracht “Invoegen” op het tabblad “Start”.

Rij_ingevoegd

  • De nieuwe rij verschijnt in het werkblad.

Bij het invoegen van nieuwe rijen, kolommen of cellen, verschijnt de “Invoegopties-knop”  . Met deze knop kan je kiezen hoe Excel de desbetreffende ingevoegde rijen/kolommen/cellen opmaakt. Standaard past Excel dezelfde opmaak toe als de cellen in de rij erboven. Om toegang te krijgen tot meer opmaakopties, beweeg de muis over de knop “Opties Invoegen” en klik op het pijltje dat verschijnt.

Nieuwe_rij_opmaken


Een nieuwe kolom toevoegen in Excel 2010:

Excel_kolom_toevoegen

 

  • Selecteer de kolom aan de rechterkant van waar je de nieuwe kolom wilt laten verschijnen. Bijvoorbeeld, als je een kolom tussen A en B wilt invoegen, selecteer je de kolom B.

Cellen_invoegen

  • Klik op de opdracht “Invoegen” op het tabblad “Start”.

Excel_kolom_toegevoegd

  • De nieuwe kolom verschijnt in het werkblad.

Standaard formateert Excel ingevoegde kolommen met dezelfde opmaak als de kolom links ervan. Om toegang te krijgen tot meer opties, beweeg de muis over de knop “Opties Invoegen” en klik op het pijltje dat verschijnt. Hier krijg je meer opmaakopties.

Nieuwe_excel_kolom_opmaken

LET OP! Zorg er altijd voor dat je de titel van de rij (bv. “7”) of kolom (bv. “B”) selecteert zodat alle cellen in die rij of kolom geselecteerd worden! Als je enkel een willekeurige cel in de rij of kolom selecteert, zal er alleen één nieuwe cel ingevoegd worden.

lesgever excel worden

© Gratis Cursus 2016